fbpx

Shranjevanje kozmetičnih izdelkov

Pravilno shranjevanje naravnih kozmetičnih izdelkov ima izjemno velik pomen, ko govorimo o podaljšanju kakovosti izdelka. Pomisli, kje shranjuješ izdelke za nego kože? V kopalnici? Na vrhu predalnika? Na nočni omarici? 

Serumi, kreme za obraz in olja za telo so izdelki, ki jih uporabljamo vsakodnevno, zato jih po večini shranjujemo na prostorih, ki so priročni in hitro dostopni. S tabo želim deliti nekaj nasvetov, ki bodo podaljšali življenjsko dobo tvojim naravnim izdelkom. Me zanima ali bodo tvoji kozmetični pripomočki po koncu tega članka še vedno na istih mestih.

Shranjuj ločeno od neposredne sončne svetlobe

Po pripovedih naših strank sem velikokrat zasledila podatek, da izdelke shranjujejo v kopalnici. Ampak pustiti izdelke na prostoru, kjer nanj sije direktna sončna svetloba lahko resno ogrozi kakovost izdelka. Toplota in neposredna svetloba lahko poškodujeta strukturo izdelka, razgradita ključne sestavine, zaradi česar je le-ta manj učinkovit in popolno okolje za rast bakterij! 

Če tudi gre za kopalnico brez okenske police in možnosti direktnega sonca, je vseeno prisotne toplota. Določene sestavine so bolj občutljive na toploto in svetlobo, zato jih je treba vedno hraniti na hladnem, temnem prostoru. Pri izbiri produktov preveri, da je embalaža temna, ker tako preprečevanje direktni svetlobi.

Dandanes večina izdelkov za nego kože vsebuje več stabilizatorjev in zato lažje prenesejo različne temperature, vendar če izdelek vsebuje stabilizatorje iz naravnih sestavin nikoli ne moremo z zagotovostjo reči kako izdelek prenaša različne temperature. Pri naravnih in organskih izdelkih za nego kože neposredna svetloba in toplota razgrajujeta “aktivne snovi” znotraj izdelka (to so tisti deli, ki jih želite ohraniti kar najbolje!), kar pomeni, da nega kože ne bo tako učinkovita po samo nekaj dneh (oz. celo urah) izpostavljenosti izdelkov na soncu. 

Vlagi, visokim temperaturam in sončnim žarkom

Razmisli o tem – naravna nega kože je običajno brez konzervansov in vsebuje naravne sestavine, ki niso tako odporne kot sintetični ekvivalenti, zato potrebujejo pravilno rokovanje in shranjevanje.

Hrani na hladnem in suhem mestu

Ali neguješ kožo v kopalnici? Prosim ponovno razmisli! Na žalost je kopalnica eno najboljših okolij za razvoj bakterij. Topli, vlažni pogoji so odlično razmnoževanje bakterij in zato zagotovo niso najboljše mesto za shranjevanje izdelkov za nego kože – še posebej, če vsebujejo naravne sestavine.

Hladen, suh in temen prostor je idealna lokacija za naravne izdelke. Konstantna, hladna temperatura omogoča, da izdelki ohranijo vse svoje učinkovine dalj časa. 

Najbrž se sprašuješ sedaj, katera pa je primerna temperatura za shrambo naravnih izdelkov? Naj ti dam za primer lokalno trgovin ali supermarket. Te vrste trgovin vzdržujejo hladnejšo temperaturo in tako zagotavljajo, da imajo njihovi izdelki daljši rok trajanja. Zapomni si, vedno poskušaj vzeti izdelke v zadnji vrsti trgovskih polic in po možnosti ne na zgornji polici, kjer so izpostavljeni vročini zaradi umetne razsvetljave (ne pozabi, vroč zrak se dviga in hladni zrak ostaja spodaj). Idealna temperatura za hrambo naravnih izdelkov je nekje med 5-15°C.

Ne glede na to, kje shranjuješ izdelke, vedno poskrbi, da so pravilno zatesnjeni, da preprečiš vdor neželene vlage in bakterij, hkrati pa preprečiš oksidacijo, ki lahko razgradi ključne sestavine in skrajša rok uporabnosti izdelka. Antioksidantni serumi ne bodo delovali tako dobro, če so izpostavljeni preveč zraka (namig je v imenu!).

Pri naših izdelkih je prednost ravno v tem, da so v večini pakirani v vakuumske posodice, ki poskrbijo, da krema ne pride v stik z zrakom in oksidira. Na tam način krema ohrani aktivne sestavine od začetka uporabe vse do konca.

Kaj pa hladilnik?

Verjameš ali ne,  eno najboljših krajev za shranjevanje naravnih izdelkov je v hladilniku – ali natančneje, namenski hladilnik za hrambo izdelkov za nego obraza. Ja, RES JE! 

Posebni mini hladilnik je zasnovan za shranjevanje različnih produktov pri optimalnih temperaturah, s čimer bodo imeli izdelki boljši rok trajanja. Ta neverjetni izum je odlična naložba za vse, ki želijo podaljšati “življenjsko dobo” svojih najbolj luksuznih in ljubih izdelkov!

Niso pa vsi izdelki namenjeni hladilniku. Glinene maske in olja naj ostanejo pri sobni temperaturi. Če ne veš ali nimaš podatka kako shranjevati izdelke, vedno preveri informacije pri proizvajalcu.

Najboljši način za shranjevanje naravnih izdelkov

Predvidevam, da se ti kopalnica ne zdi več najbolj primerno mesto za shranjevanje naravnih izdelkov za nego kože, kaj ? Kam jih nameravaš hraniti?

Tu je povzetek mojih nasvetov za shranjevanje:

– Shranjuj na hladnem, suhem in temnem mestu, proč od sončne svetlobe: na spodnjih policah stran od neposredne svetlobe ali v zadnjih vrsticah omaric in predalov v hladnem prostoru je idealno.

– Hrani v hladilniku: mini hladilnik namenjen hrambi izdelkov za nego kože je najboljši, sicer pa je običajni hladilnik tudi v redu, če so izdelki pravilno zaprti pred vlago in shranjeni proč od hrane.

– Investiraj v temne kozmetične vrečke: torbe temne barve pomagajo, da bodo izdelki zaščiteni pred sončno svetlobo, še posebej, če z njimi pogosto potuješ.

– Izberi previdno: če je mogoče, kupi izdelke na spodnjih policah v trgovinah, ki niso bili izpostavljene umetni svetlobi in toploti ter izberi izdelke s temno, neprozorno embalažo in v vakuumski posodici.

– Vedno zatisni pokrov: ne pozabi, da moraš izdelke po uporabi pravilno zapreti, da preprečiš oksidacijo in nastanek bakterij.

Zdaj, ko se zavedaš najboljšega načina za shranjevanje svojih naravnih in organskih izdelkov, lahko brezskrbno vlagaš v naravo!

Če želiš izvedeti več o naših izdelkih in sestavinah, odkrij  tukaj  ali pa nam piši na:

purityherbs.slo@gmail.com

Ali preko družbenih omrežji:

Z veseljem sem na voljo za dodatna vprašanja.

Prelep Purity pozdrav,

Andreja 🙋

Bodi vedno na tekočem!

Začetki Purity Herbs

Filozofija

Sestavine