fbpx

SPOZNAJ ANDREJO

osebo, ki nikoli ni verjela v naravno kozmetiko.

Juhu,

moje ime je Andreja in svoje popotovanje v svet kozmetike sem začela pred približno 15 leti, vendar nisem nikoli pričakovala, da bom naletela na naravno kozmetiko, ki mi bo spremenila življenje.

Vse skupaj se je začelo v najstniških letih, ko sem se soočila s svojo prvo težavo, izjemno mastno in aknasto kožo. Kot si lahko predstavljaš je bilo za moje najstniško obdobje to izjemno težko, saj sem se počutila zelo nelagodno in nesamozavestno.

Preizkusila sem izjemno veliko izdelkov, obiskovala kozmetičarke, dermatologe in upala, da mi bo kdorkoli lahko pomagal. Obupano sem si želela poiskati rešitev in v to vložila zelo veliko časa, pa tudi denarja. A na žalost brez učinka.

Naravna kozmetika definitivno ni bila pri meni nikoli ena od možnosti, saj sem bila mnenja, da enostavno ne more pomagati. Moj pogled na celotno situacijo se je spremenil, ko sem naletela na študije koliko kemikalij in telesu škodljivih snovi lahko vsebuje en izdelek in če pomisliš, da na dan ženske uporabljamo po vsaj 2 proizvoda, se zgroziš.

In tukaj mi je čisto po naključju pot prekrižal Facial Serum islandskega podjetja Purity Herbs. Mojih aken po parih dneh ni bilo več. Si lahko predstavljaš? Bila sem navdušena in ob enem presenečena, kako je to mogoče in tako se je začela moja pot v svet naravne kozmetike.

Moj cilj je pomagati posameznikom najti pravi izdelek za njihovo težavo, istočasno pa zaspati z mislijo, da sem osebi, ki obupno išče pravi naravni izdelek, prikrajšala čas in denar. Res je, da ne morem pomagati vsem, mogoče tudi tebi ne, vem pa, koliko umetnih sestavin lahko na dolgi rok zelo škodujejo tvojemu zdravju, pa se tega niti ne zavedaš. In zato sem tukaj, trdo, a z veseljem, delam vsak dan in se trudim pomagati ljudem do sijoče kože na zdrav način.

Če imaš kakršnokoli vprašanje ali potrebuješ dodatno razlago o izdelkih Purity Herb sem ti kadarkoli z veseljem na voljo.

S toplimi pozdravi,
Andreja

  • ZAČETKI PURITY HERBS
  • FILOZOFIJA
  • SESTAVINE

Vse skupaj se je začelo z André Raesovim znanjem in strastjo do zelišč ter njihovih zdravilnih učinkov. Po selitvi na Islandijo se mu je zaradi izjemne islandske flore odprl popolnoma nov svet. Eksperimentiral je z islandskimi zelišči, olji in kremami, vendar pa prvotna ideja ni bila, da bi svoj hobi spremenil v posel. A kljub temu…

 

Leta 1993 je njegova žena Ásta Śyrusdóttir delala v vrtcu in opazila majhnega dečka, ki je trpel za hudimi ekcemi in izpuščaji. Prosila je dečkovo mamo za dovoljenje, da bi poskusila na njegovi koži eno od Andréjevih doma narejenih zeliščnih krem in ugotovila ali bi mu le-ta lahko pomagala. Po nekaj dneh se je, na presenečenje vseh vpletenih, dečkova koža vrnila skoraj v normalno stanje.

 

Po naključju je bil dečkov dedek, Bövar Jónsson, lokalni farmacevt. Tako kot vsi ostali je bil nad rezultati kreme naravnost navdušen. Bövar je nato v svoji lekarni ponudil izdelek, da bi lahko André še naprej eksperimentiral z islandskimi zelišči in razvijal nove izdelke, ki bi lahko pomagali še več ljudem.

 

 

Ta edinstvena in Andréjeva prva doma narejena krema je dobila primerno ime “Wonder Cream„ in še danes pomaga ljudem po vsem svetu pri odpravljanju težav s problematično kožo. Leta 1994 je Bövar spodbudil Andréa in Ásto, da odpreta svoje podjetje. Tako je nastala organizacija Purity Herbs, prva naravna kozmetika na Islandiji.

                                         

                     

Podjetje Purity Herbs je specializirano za izdelavo 100% naravnih izdelkov za nego kože, primernih za vse starosti in vse vrste kože. Izdelki so testirani s strani podjetja Dweck Data in dokazujejo, da so v celoti varni, vse sestavine, ki jih kreme vsebujejo pa so navedene na embalaži. Ima strogo politiko, ki ne dovoljuje poskusov na živalih.

Pri samem procesu delovanja se podjetje strogo drži načela Good Manufacturing Practice (dobra proizvodna praksa), ki je del sistema doseganja kakovosti in zagotavlja, da so izdelki dosledno proizvedeni ter nadzorovani v skladu z ustreznimi standardi, glede na njihov namen uporabe.

V izdelkih so uporabljene le naravne sestavine iz divjih islandskih zelišč, islandska voda in čista eterična olja. Vsa zelišča so nabrana ročno in skrbno obdelana z visoko stopnjo pozornosti in spoštovanja, tako da njihove učinkovine ostanejo nespremenjene skozi celoten proces. Vsak izdelek vsebuje edinstven, močan zeliščni izvleček, primeren za določen namen uporabe.

Izdelki ne vsebujejo parabenov, umetnih sestavin in dišav, silikonov, PEG, ftalatov, mineralnih olj in kemikalij.

Verjamemo, da mora biti tisto, kar nanesete na kožo, tako čisto in naravno, da je varno jesti – naši izdelki so točno to.

Akureyri

Podjetje ima od samega začetka sedež v mestu Akureyri.

Akureyri – drugače imenovan tudi “biser na severu“ – je majhno mesto, ki se nahaja na severu Islandije. Za mesto velja, da je eden izmed redkih na svetu, ki se ponaša z najčistejšimi vodami, naravo in ozračjem. To se opazi tudi v kvaliteti zelišč, ki rastejo na tem območju. Znano je, da prebivalci Islandije že stoletja uporabljajo divja zelišča za vse vrste zdravilnih namenov.

 

Zelišča

To pomeni, da so v izdelkih uporabljena samo vrhunska zelišča. Skozi celoten proces so skrbno obdelana z visoko stopnjo pozornosti in spoštovanja tako, da njihove učinkovine ostanejo nespremenjene skozi celoten proces. Samo deli rastlin, ki se bodo uporabili v proizvodnje namene, so skrbno odrezani, da lahko preostali deli rastlin še naprej rastejo.

POSEBNOST: Islandska zelišča so manjša in močnejša, njihov proces rasti pa krajši, v primerjavi z zelišči iz večine drugih držav, kar je posledica neprestanega spreminjanja podnebja.

Zelišča se nabirajo ročno, v pravi fazi njihove rast in v pravem stanju, daleč stran od onesnaženja in naseljenih območij. V vsakem izdelku je edinstven zeliščni izvleček, narejen iz skrbno izbrane mešanice različnih in močnih zelišč, ki služijo svojemu namenu. 

Verjamemo, da moramo svojemu telesu nuditi le naravne izdelke za optimalno vzdrževanje zdravja.

 


Zgodovina zelišč

Veliko raziskav je bilo narejenih na islandskih zeliščih.Pokazale so, da so kljub svoji manjši strukturi v primerjavi z zelišči iz drugih držav, bolj kakovostne in močnejše.

Vsaka rastlina ima svoj poseben učinek zdravljena na koži. Z ustrezno izbiro zelišč glede na njihovo funkcijo in ustrezno kombinacijo le teh, lahko ustvarimo edinstvene učinkovite izdelke.

 

 

Dežela nasprotji

Zime so zelo dolge in mrzle z le nekaj urami dnevne svetlobe. Poleti sonce komaj posveti. Okoli 11% dežele je prekrite z ledeniki in je bogata z geotermalno energijo.

Vreme se neprestano spreminja in na tipičen pomladni dan lahko doživite vse štiri letne čase: sonce, sneg, dež in močan veter. Tako kot ljudje, se morajo tudi rastline prilagoditi, da lahko preživijo.

Verjamemo, da je to razlog zakaj so rastline, ki preživijo islandsko podnebje, najmočnejše.

Bodi vedno na tekočem!

Začetki Purity Herbs

Filozofija

Sestavine