fbpx

Spošni pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine www.purityherbsslovenija.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Generalni zastopnik za Slovenijo: Andreja Solce s.p. (v nadaljevanju: ponudnik), Gorenjesavska cesta 17, 4000 Kranj, davčna številka: 99060183 (davčni zavezanec), poslovni račun odprt pri Delavski hranilnici d.d. : SI56 6100 0002 3291 696, posluje tudi v obliki spletne trgovine.

S spletno trgovino www.purityherbsslovenija.si upravlja podjetje Andreja Solce s.p., Gorenjesavska cesta 17, 4000 Kranj.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine zavezujejo kupca (v nadaljevanju uporabnika) s trenutkom, ko vstopi v spletno trgovino. Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnih koli sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnika zavezujoče. Šteje se, da je uporabnik seznanjen s celotno vsebino splošnih pogojev in je v ponujene splošne pogoje privolili brez omejitev, v kolikor je preko spletne trgovine opravljena kakršnakoli transakcija.

V redkih primerih je dostop do spletne trgovine ali poslovanje preko nje, zaradi različnih tehničnih razlogov, onemogočen. Ponudnik si zato pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov ali da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine.

Za nedelovanje trgovine iz razlogov: neznanja uporabe, zlorabo spletne trgovine, izpada omrežja, električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno ali za daljši čas motile uporabo, ponudnik ne prevzema odgovornosti.

Ponudnik se zavezuje, da kupcu kadarkoli zagotovi naslednje informacije:

  • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
  • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
  • bistvene značilnosti blaga,
  • dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
  • pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
  • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
  • način plačila in dostave,
  • časovno veljavnost ponudbe,
  • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop
  • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Varovanje in zaščita osebnih podatkov

Ponudnik gradi na zaupanju uporabnikov, zato se zavezuje k varovanju in zaščiti osebnih podatkov ter bo storil vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli zlorabami in kršitvami. Osebni podatki bodo uporabljeni izključno za potrebe izpolnitve sklenjenih pogodb oz. naročil, za namen neposrednega trženja ali splošno komunikacijo z uporabnikom. Ponudnik nikoli in pod nobenim pogojem ne bo posredoval  ali omogočil vpogled v osebne oz. druge podatke uporabnika, tretji osebi, v kolikor to ne bi izrecno zahteval uporabnik sam ali državne oblasti, v kolikor bi bila ta obveznost določena v zakonu, ali z dobrim namenom, da je tako ravnanje potrebno za postopke pred sodišči ter za zaščito zakonitih interesov podjetja.

Posredovanje osebnih podatkov uporabnika je v določenih primerih nujno za izpolnitev pogodbene obveznosti ponudnika, vendar le poslovnim partnerjem, ki so zavezani k istim standardom varovanja osebnih podatkov kot ponudnik. Distribucijsko podjetje, s katerim ponudnik sodeluje, bo prejelo le podatke, potrebne za dostavo kupljenih izdelkov (podatke o prejemniku, naslov za dostavo, telefonsko številko za obvestilo o predvideni dostavi).

Za nakup v spletni trgovini je potrebno navesti naslednje osebne podatke:

ime in priimek
naslov za dostavo
naziv podjetja (v kolikor je uporabnik pravna oseba)
davčno številko (v kolikor je uporabnik pravna oseba)
telefonsko številko
e-poštni naslov
druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda v spletno trgovino

Ponudnik ni odgovoren za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih uporabnik vnese v naročilo. Osebni podatki se zbirajo s strani ponudnika izrecno s privolitvijo posameznika. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi v spletno trgovino ponudnik občasno obvešča o novostih na strani, novostih v ponudbi in promocijskih akcijah. V primeru nejasnosti naročila lahko uporabnik kadarkoli pisno zahteva, da se v roku 15 dni začasno ali trajno prenehajo uporabljati njegovi podatki za namene neposrednega trženja.  To namero pisno sporoči na elektronski naslov: purityherbs.slo@gmail.com, vendar mora pred preklicem registracije, uporabnik poravnati vse še neporavnane obveznosti iz naslova spletnih nakupov.

Obvestila:

Ponudnik si pridržuje pravico, da kupca na telefonsko številko, navedeno v naročilu, preko SMS sporočila kontaktira, v kolikor izdelki niso bili prevzeti 3-5 delovnih dneh. Po preteku 5 delovnih dni pa si ponudnik pridržuje pravico do klica na telefonsko številko, navedeno na naročilu, kot opomnik za prevzem pošiljke. O samem poteku naročila je uporabnik s strani ponudnika obveščen tudi preko elektronskega sporočila.

Osebni podatki, ki so pridobljeni preko spletne strani www.purityherbsslovenija.si so uporabljeni izključno za potrebe spletnega nakupa. Uporabnik s sklenitvijo pogodbe o nakupu dovoljuje, da podjetje Andreja Solce s.p. obdeluje zbrane podatke za namene anketiranja, vzorčenja in statistično obdelavo, prilagajanje ponudbe, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za raziskave trga, za pošiljanje obvestil preko elektronske pošte ali telefonske številke. Zbrani podatki ne bodo posredovani tretjim osebam. Navedene podatke lahko podjetje Andreja Solce s.p. obdeluje za lastne potrebe do preklica, z zahtevo za odstranitev podatkov iz baze. Uporabnik ima, v času upravljanja osebnih podatkov, možnost vpogleda in ažuriranja podatkov v podatkovni bazi.

Uporabnik ima pravico do informacij o osebnih podatkih, s katerimi ponudnik upravlja in pravico do izbrisa teh podatkov. Za kakršna koli vprašanja glede predelave, izbrisa ali uporabe osebnih podatkov, se obrnite na: purityherbs.slo@gmail.com. Pooblaščena oseba za varovanje osebnih podatkov v družbi je Andreja Solce , Gorenjesavska cesta 17, 4000 Kranj.

Pravice posameznika:

Pravica do pozabe – v kolikor posameznik ne želi več, da se njegovi osebni podatki, ki jih hrani in obdeluje obdelovalec, obdelujejo in ob pogoju, da ni zakonitih razlogov za njihovo nadaljnjo hrambo,  lahko od obdelovalca kadarkoli zahteva, da se njegovi podatki izbrišejo.
Pravica vedeti, kako dolgo se hranijo osebni podatki.
Pravica zahtevati popravek, izbris ali vložiti pritožbo.
Pravica do prenosljivosti – posameznik lahko, v kolikor to želi,  od obdelovalca zahteva, da mu zagotovi osebne podatke v zvezi z njim, ki jih je posredoval upravljalcu, v strukturirani, splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki.
Pravica do pravnega sredstva in sankcije – posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri nadzornem organu, pa tudi pravico do pravnih sredstev zoper odločitev nadzornega organa ali v primeru neukrepanja nadzornega organa, pravico do odškodnine in odgovornosti.
Pravica ne biti podvržen ukrepom, ki izhajajo zgolj iz profiliranja, analize ali predvidevanj z uporabo avtomatiziranih sredstev obdelave.
Pravica do umika soglasja – posameznik ima pravico do umika soglasja za nadaljnjo obdelavo osebnih podatkov, posebej v primeru neposrednega trženja.

Ponudnik hrani zbirko osebnih podatkov na območju Republike Slovenije in jo ne prenaša v druge države.

Uporaba piškotkov:

Preko uporabe piškotkov in spletnih signalov prejme ponudnik uporabnikov IP-naslov, vrsto brskalnika, ki ga uporablja in splošno aktivnost na spletu. Nakupa v spletni trgovini ne bo mogoče opraviti brez potrditve uporabe piškotkov. Piškotki so neopazni dokumenti, ki so začasno shranjeni na trdem disku uporabnika in omogočajo ponudnikovi strani prepoznavanje uporabnikovega računalnika.

Ponudnik za primere zlorab in vdorov v računalniški sistem ne prevzema nobene odgovornosti. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Naročilo:

Šteje se, da je kupoprodajna pogodba (naročilo) med spletno trgovino in kupcem sklenjena, ko ponudnik pošlje kupcu prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Vse cene in vsi pogoji so od tega trenutka fiksirani in veljajo tako za kupca kot za spletno trgovino. Kupec je v tem primeru oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kakršne koli dodatne spremembe kasneje niso mogoče. Kupoprodajno pogodbo ima ponudnik skrbno shranjeno na strežniku, ob potrditvi naročila pa je kupcu avtomatsko poslan račun na elektronski naslov, ki ga je vpisal v naročilo.

Postopek nakupa in potrditev

Kupcu je pod zavihkom Spletna trgovina omogočen vpogled vseh artiklov, ki jih ponudnik nudi. Ponudnik se trudi prilagoditi spletno stran uporabnikom, da bi bila le ta za uporabo čimbolj prijazna in enostavna. Filtri omogočajo bolj podrobno in specifično iskanje artiklov.

S klikom na gumb (Dodaj v košarico) kupec v košarico doda artikle, ki jih želi naročiti. Desno zgoraj v Košarici lahko uporabnik spremlja, koliko artiklov ima v njej (številka v oklepaju). Število artiklov v košarici se med samim nakupovanjem sproti osvežuje. Če z miško kupec klikne na gumb košarica, se prikaže celoten povzetek košarice – seznam artiklov, skupni znesek in ostali koraki nakupa. V tej fazi lahko kupec doda tudi kodo kupona v polje “Koda kupona”.  Kupca po končanem nabiranju artiklov, s klikom na gumb “Zaključek nakupa”, sistem pripelje do strani, kjer mora vnesti podrobnosti o prejemniku – osebne podatke za dostavo. S klikom na gumb “Naprej” bo kupec prišel do strani, kjer izpolni podrobnosti o plačilu, izbere način plačila (po povzetju ali po predračunu) in doda elektronski naslov, kamor bo prejel vse informacije o naročilu. Naslednji korak je klik na gumb “Nadaljuj”, ki je povzetek celotnih podatkov in tako kupca od oddaje naročila loči le klik na gumb “Zaključek naročila”. Pred zaključkom naročila ima kupec možnost spreminjati in popravljati naročilo v vsakem trenutku. Najlažji način pa je, da to ureja po korakih košarice.  Ob nakupu se mora kupec strinjati s splošnimi pogoji uporabe.

Za dodajanje količine izdelkov se kupec lahko vrne na prvi korak oddaje naročila – Vaša košarica in spremeni naročeno količino izdelkov. Če želi kupec pred oddajo naročila nadaljevati nakup in dodati nove izdelke, lahko to stori s preprostim klikom na zavihek Spletna trgovina ali na gumb Nadaljujte z nakupovanjem.

V kolikor ima kupec kakršne koli opombe in želje glede naročila pa tudi pohvale ter kritike, lahko to sporoči ponudniku na purityherbs.slo@gmail.com ali na telefonsko številko: 041/424-308.

Za preklic naročila mora kupec v roku 1 ure od oddaje naročila pisno na e-mail: purityherbs.slo@gmail.com ali preko telefona: 041/424-308 ponudnika obvestiti, da želi naročilo preklicati. ​Po izteku omenjenega časa popravkov in stornacij naročil ponudnik ne bo sprejel.

Cene

Vse cene so izražene v EUR (euro), že vključujejo 22 % DDV in so končne. Za vsa naročila veljajo trenutne cene in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačil pod zgoraj navedenimi pogoji in spodaj navedenimi načini plačila. Pri nakupu se upošteva cena, ki velja ob potrdilu plačila. V primeru, da se cena artikla v času obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Šteje se, da je kupoprodajna pogodba (naročilo) med spletno trgovino in kupcem sklenjena, ko ponudnik pošlje kupcu prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Vse cene in vsi pogoji so od tega trenutka fiksirani in veljajo tako za kupca kot za spletno trgovino.

Posebne ponudbe na spletni strani veljajo do navedenega datuma ali do razprodaje zalog.

Načini plačila

Ponudnik omogoča plačevanje na dva načina:

Plačilo po povzetju (plačilo z odkupom distribucijskemu podjetju ob dostavi)

Po predračunu in sicer z nakazilom na račun ponudnika: Andreja Solce s.p., Gorenjesavska cesta 17, 4000 Kranj, davčna številka: 99060183 (davčni zavezanec), poslovni račun odprt pri Delavski hranilnici: SI56 6100 0002 3291 696.

V primeru pogostega ne prevzemanja poslanih paketov si ponudnik pridržuje pravico, da kupcu pošiljanje paketa računa pred pošiljanjem (po predračunu).

Računi

Ob dostavi naročenih artiklov ponudnik uporabniku pošlje račun v paketu v pdf obliki in na e-naslov. Račun prikazuje razčlenjeno ceno in vse stroške v zvezi z nakupom.

Uporabnik je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ponudnik ne upošteva.

Dostava, vračila in zamenjava blaga

Za več informacij o dostavi kliknite na povezavo: Dostava.

Za več informacij o vračilu in zamenjavi blaga kliknite na povezavo: Vračila in zamenjava blaga.

Za več informacij glede reševanja reklamacij kliknite na povezavo: Reklamacije.

Kode za popuste

Ponudnik občasno preko elektronskih sporočil ali drugih oblik komunikacije ponudi uporabnikom kupon. S kuponom je kupec deležen različnih ugodnosti v obliki darilc ali popustov. Vse kode za popuste so časovno omejene, zato mora uporabnik izkoristiti kodo v omejenem roku, sicer je neveljavna.

Uporabnik vse artikle doda v košarico. Pred zaključkom blagajne v okence ”Koda kupona” vpiše kodo za popust in klikne gumb ”Potrdi”. Znesek naročila se bo tako avtomatsko zmanjšal za vrednost kode. Ostal bo le znesek, ki ga mora uporabnik plačati. Kuponi med seboj niso združljivi. Obiskovalec oz. kupec lahko izkoristi ob vsakem nakupu samo en kupon. Kupona po oddanem in odposlanem naročilu ni mogoče naknadno vpisovati, upoštevati ali spreminjati.

Darila ob promocijskih akcijah

Eden izmed ciljev ponudnika je razveseliti in nagraditi zveste obiskovalce in navdušence nad naravno kozmetiko, zato velikokrat izvede posebne akcije. Darilo, ki ga prejme kupec nad določeno vrednostjo nakupa, je eno izmed njih. Vrednost in darila so vselej eksplicitno in nedvoumno navedena. Če se kupec odloči izkoristiti darilo pri promocijskih akcijah, je potrebno, v kolikor do tega pride, darilo ob vračilu blaga vrniti tudi v primeru, ko je vračilo artiklov delno ali v celoti, edino v primeru, da preostala vrednost nakupa vseeno presega vrednost promocijske akcije, ki je bila določena za prejetje darila ali, če se kupec odloči zamenjati vračajoči izdelek za katerega drugega iz spletne trgovine v vrednosti, ki bo enaka ali večja od vrednosti vračajočega artikla.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina www.purityherbsslovenija.si in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Znamka Purity Herbs Slovenija je v lasti podjetja Andreja Solce s.p. Logotip pa je v lasti podjetja Purity Herbs Organics ehf.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se bo po vseh močeh trudil izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkoviti sistem obravnavanja pritožb in omogočil kupcu ustrezno telefonsko ali elektronsko povezavo za razrešitev sporov. Pritožba se odda prek e-mail naslova: purityherbs.slo@gmail.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da kupec ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Bodi vedno na tekočem!

Začetki Purity Herbs

Filozofija

Sestavine